Rolls-Royce vernieuwt Cullinan voor modeljaar 2024 (2024)

Een belangrijk thema is verticaliteit, dat doet denken aan verlichtewolkenkrabbers in de megasteden waar Cullinan steeds meer thuis is - dit is hetmeest duidelijk te zien in de nieuwe lampen. De voorkant van Cullinan Series IIbestaat uit eenvoudige kenmerkende lijnen en scherpe randen, met nadruk opschone, monolithische oppervlakken die de royale proporties en aanwezigheid vande auto versterken. De bumperlijnen vormen een ondiepe 'V' vanaf het laagstepunt van de dagrijlichten naar het middelpunt van de auto. Onderaan stekennieuwe luchtinlaten assertief naar buiten, waardoor de auto visueel lager lijktwanneer hij recht van voren wordt bekeken.

Het pronkstuk is de verlichte Pantheon-grille, die is vernieuwd met eenlagere rand. Het bevat ook een nieuwe gepolijste horizontale 'horizonlijn'tussen de dagrijlichten.

In zijaanzicht onthult de Cullinan Series II verdere veranderingen aan devormgeving. Een ingetogen maar precieze, kenmerkende lijn leidt vanaf deachterlichten naar voren naar het midden van de zwevende 'RR' kappen op hetachterwiel, waardoor een subtiele verjonging en indruk van beweging ontstaat.Dit wordt verder versterkt door de bijgewerkte lagere bumperoppervlakken in eenrijk hoogglans zwart, die achteraan omhoogkomen.

Van achteren gezien is de uitlaatbehandeling van de Cullinan Series II eenuiting van kracht, elke omlijsting is uitgevoerd in spiegelglansroestvrijstaal, geïntegreerd en visueel gelijk met de carrosserie. Aan deachterzijde afgesloten met een geborsteld roestvrijstalen beschermplaat tussende uitlaten, die onder de auto doorloopt. Ter ondersteuning van dezeexpressievere evolutie van de styling van de Cullinan zijn vergrote 23-inchgefreesde wielen. Het driedimensionale en geslepen ontwerp met zeven spaken isverkrijgbaar in een deels of volledig gepolijste afwerking.

Naast de geëvolueerde exterieurvorm ontwikkelden Rolls-Roycekleurspecialisten een nieuwe lakafwerking om de Cullinan Series II tepresenteren. Geïnspireerd door een rijk geaderd bruin marmer, is EmperadorTruffle een eigentijdse, minimalistisch effen grijsbruin; wanneer het wordtgecombineerd met de op maat gemaakte 'Crystal Over'-afwerking, krijgt het eensubtiele glans die doet denken aan verse sneeuw in het ochtendlicht.

Interieur

De meest substantiële verandering aan de geometrie van de auto is hetglazen paneel tussen de pilaren in het bovenste gedeelte van het dashboard. Hetpaneel met de meters voor de bestuurder en het nieuwe, permanent zichtbareCentrale Informatie Display in het midden van het dashboard zijn opnieuwontworpen om een podium te vormen voor het SPIRIT-besturingssysteem. Dit werdvoor het eerst geïntroduceerd op de volledig elektrische Spectre. Hetbiedt ook digitale maatwerkopties, klanten kunnen de kleur van de instrumentenaanpassen. SPIRIT ziet ook Whispers, de Rolls-Royce private members applicatie,geïntegreerd in de Cullinan. Klanten kunnen bestemmingen rechtstreeks naarhun auto sturen, de locatie van de Cullinan op afstand bekijken envoertuigvergrendeling beheren via de app.

De connectiviteit is verbeterd door de hele auto. Klanten kunnen nu tot tweestreamingapparaten aansluiten op de achterste schermen, die nu een op maatgemaakt interface bevatten. Internetconnectiviteit stelt klanten in staat om tegenieten van een WiFi-hotspotverbinding en onafhankelijke streaming voor elkscherm. Voor het eerst in een Cullinan kunnen Bluetooth-hoofdtelefoons van elktype worden gekoppeld aan het infotainmentsysteem achterin.

Klanten kunnen genieten van het 18-speaker Bespoke Audiosysteem van hetmerk, dat profiteert van de nieuwste generatie 18-kanaals 1400-watt versterker.De aluminium dorpelse van Cullinan Series II worden gebruikt alsresonantiekamers voor luidsprekers met lage frequentie, waardoor de hele autoeffectief wordt getransformeerd in een subwoofer.

Direct voor de passagier bevindt zich een verlicht dashboard, met eenverlicht Cullinan-logo en een unieke Cityscape grafische weergave.Geïnspireerd door de wolkenkrabbers in de nachtelijke wereldsteden, is hetgemaakt met behulp van 7.000 grafische elementen. Klanten kunnen ook hun eigenverlichte dashboardmotief creëren in samenwerking met demaatwerkontwerpers van het merk.

Aan de passagierszijde van het dashboard bevindt zich het nieuwe Spirit ofEcstasy Clock Cabinet; een unieke ingelegde vitrine waarin zowel een analogeklok als een verlichte Spirit of Ecstasy-figuur worden getoond, gemaakt vanmassief metaal. Het opnemen van de Spirit of Ecstasy in het interieur van deauto was het resultaat van vier jaar ontwikkeling, en een unieke samenwerkingtussen analoge en digitale vakmensen om een dramatische en nauwkeurigdoordachte lichtstroom te creëren.

Materialen

Het interieur bestaat uit een palet geïnspireerd door botanischeelementen. De Cullinan Series II introduceert Grey Stained Ash, een rijkgenerfd natuurlijk hout met een subtiele glans. Ontwikkeld door het Rolls-RoyceBespoke-collectief gedurende de laatste vier jaar, vormt dit materiaal de basisvan het eigentijdse karakter van de Cullinan. Om een complexe, unieke textuurte bereiken, wordt elke boomstam individueel geselecteerd, worden defineerbladen vervolgens met de hand gekleurd en verrijkt met microscopischkleine metaaldeeltjes, wat resulteert in een uniek glinsterend effect.

Cullinan Series II zet ook Rolls-Royce's verkenning van textiel voort meteen nieuwe stof gemaakt van natuurlijke bamboevezels, genaamd Duality Twill.Dit materiaal is geïnspireerd op het uitgestrekte bamboebos in de JardinBotanique du Rayol aan de Côte d'Azur, naast het voormalige winterhuisvan Sir Henry Royce, Villa Mimosa. Leden van het ontwerpteam bezochten detuinen tijdens een onderzoek uitstapje waar ze werden geïnspireerd om eenmateriaal te ontwikkelen dat is gemaakt met de plant.

De stof is geborduurd met een artistieke 'Dualiteit' weergave. Gebaseerd opeen abstracte interpretatie van de twee onderling verbonden letters R van deoprichters van het merk, weerspiegelt het ontwerp een duidelijke nautischeinvloed, die doet denken aan de verweven touwlijnen die te vinden zijn opzeiljachten - nog een subtiele verwijzing naar de Franse Riviera.

Een volledig interieur van Duality Twill kan tot 2,2 miljoen stekenbevatten, 11 mijl garen gebruiken en is het resultaat van 20 uur vakwerk. Omuniformiteit in het patroon te waarborgen, wordt elk stuk individueelvervaardigd voordat het wordt gesneden met behulp van een speciaal ontwikkeldelaser die de rand van het materiaal afsluit en losse draden voorkomt. Debasistwillstof is verkrijgbaar in drie kleuren - Lila, Chocolate en Black - enklanten kunnen kiezen uit 51 verschillende kleuren garen. Deze ingewikkeldegeborduurde stof werd in ruim een jaar ontwikkeld.

Cullinan Series II integreert nog een nieuwe eigentijdse ambachtelijketechniek: Geplaatste Perforatie. Door deze innovatieve werkwijze kunnenvakmensen kunstwerken creëren, waarbij ze stoelen als canvas gebruiken,via kleine perforaties in het leer. Voor de Cullinan Series II hebbenontwerpers een patroon gecreëerd, geïnspireerd op de voortdurendveranderende vormen en schaduwen van de wolken boven het Home of Rolls-Royce inGoodwood, het omvat 408.284 perforaties van 0,8 en 1,2 millimeter.

Black Badge Cullinan Series II

De Black Badge Cullinan Series II laat zich gelden door een impactvolleaanpassing van de voorkant. Voor Black Badge is de grille afgewerkt in hetkenmerkende zwart van de serie. Een zilveren 'horizonlijn' creëert eengevoel van breedte terwijl het de verticale dagrijlichten van de auto omlijst.Voor klanten die hun auto volledig donker willen, is dit ook beschikbaar inzwart.

Alle externe carrosserie-details en sierlijsten, inclusief de Spirit ofEcstasy, zijn ook afgewerkt in het zwart. Voor het eerst in de geschiedenis vanBlack Badge strekt dit zich nu uit van de raamomlijstingen en deurpijlen totaan de deurklinken. Andere verduisterde elementen, waaronder de achterklep enbumperaccenten aan de achterzijde, evenals de uitlaten van de auto, wordenbehandeld met een specifieke chromen elektrolyt om het spiegelzwarte effect tebereiken.

Klanten van de Black Badge Cullinan Series II kunnen nu de exterieurkleurenuitbreiden naar alle onderste carrosseriedelen, evenals de subtiel verbeterdeonderste dorpels en de onderste voorbumper - een behandeling die isvoorbehouden aan Black Badge Cullinan Series II.

Het exterieur wordt afgerond met 23-inch wielen - voor het eerst dat wielenvan deze grootte worden aangeboden door het merk voor een Black Badge. Hoewelhet ontwerp lijkt te bestaan uit vijf spaken, zijn er in feite 10 met elkaarverweven spaken: het visuele effect wordt gecreëerd door een nauwgezettesamenwerking tussen gepolijste, geverfde en verzonken oppervlakken. Het ontwerpbiedt ook een duidelijk zicht op de Black Badge remklauwen, getoond in eenkenmerkend rood, die ook kunnen worden afgewerkt in Black, Turchese, Mandarinen Forge Yellow.

Interieur black

Geavanceerde, technische materialen zijn een kenmerk geworden van BlackBadge Rolls-Royces. Voor de Black Badge Cullinan Series II wordt dit themavoortgezet. Klanten hebben hun waardering uitgesproken voor de originele BlackBadge Cullinan's Technical Carbon afwerking, hierdoor is dit materiaal behoudenvoor Serie II. De koolstofvezelafwerking is ontwikkeld om een nauwkeurigherhalend patroon van geometrische vormen te creëren dat eendriedimensionaal effect oplevert.

De duistere sfeer van Black Badge wordt voortgezet met de interne metalen.De omringende luchtroosters op het dashboard en in de achterste cabine zijnverduisterd. Black Badge Cullinan Series II heeft ook de Clock Cabinet. DeSpirit of Ecstasy dat hierin staat is uitgevoerd in zwart, waardoor het beeldwordt opgeroepen dat op de voorzijde van Black Badge Cullinan Series II zit.Het nieuwe verlichte paneel toont een gloeiend oneindigheidssymbool binnen hetnieuwe verticale stadsgezichtpatroon.

Als individuele achterstoelen worden besteld, kunnen klanten het BlackBadge-familie motief, bekend als het oneindigheidssymbool, opnemen in hetachterste Technisch Carbon 'Waterval' gedeelte. In de configuratie metloungezitplaatsen is het oneindigheidssymbool geborduurd. De stoelen zelfkunnen worden besteld in het prachtige nieuwe Duality Twill-textiel van hetmerk.

Black Badge Cullinan Series II is ook het podium voor een exclusievedigitale maatwerkbehandeling, waarbij de instrumentpanelen nu verkrijgbaar zijnin vijf neo-futuristische kleurenschema's: Vivid Grellow, Neon Nights, CyanFire en de caleidoscopische stijl Synth Wave.

Techniek black

Black Badge Cullinan Series II is niet alleen een esthetische behandeling,maar ook een authentieke technische inhoud om het te benadrukken. Dekwaliteiten die de eerste serie van Black Badge Cullinan definieerden, zoalsluchtveren met hogere capaciteit om de carrosseriebeweging te verminderen en detoevoeging van meer vermogen, werden behouden voor Black Badge Cullinan SeriesII. De twin-turbocharged 6.75-liter V12-motor levert een totaal vermogen van600 pk en 900 Nm koppel.

Om het extra vermogen te benutten, blijven de transmissie en het gaspedaalgekalibreerd voor een meer directe acceleratie. De ZF achttrapsversnellingsbaken zowel de gestuurde voor- en achteras werken samen om de feedbackniveaus aande bestuurder aan te passen, afhankelijk van de hoeveelheid gas en destuurbeweging zonder afbreuk te doen aan de moeiteloze rijervaring van deauto.

Door de 'Low'-knop op de versnellingshandel in te drukken, wordt verdereBlack Badge-technologie ontgrendeld. Wanneer geactiveerd, ervaren bestuurderseen verandering in toon en volume van het op maat gemaakte Black Badgeuitlaatsysteem, wat aangeeft dat alle 900 Nm aan koppelreserves beschikbaarzijn vanaf 1700 rpm, 700 rpm boven stationair. Low Mode verhoogt ook desnelheid van de versnellingswisselingen met 50% wanneer het gaspedaal tot 90%wordt ingedrukt. Om de Black Badge Cullinan Series II volledig te benutten, isde rempedaalweg verkort om een meer directe reactie op bestuurdersinvoer tecreëren.

Rolls-Royce vernieuwt Cullinan voor modeljaar 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6027

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.